3 remek mexikó recept

A Mexikói konyha ma már világhírűvé vált, így nem meglepő hogy hazánkban is egyre többen hódolnak ezeknek a tüzes vibráló ételeknek. most három könnyen elkészíthető Mexikói receptet mutatunk be olvasóinknak.

Mexikói kukoricalepény (Tortilla)

24 dkg kukoricadara, 2,75 dl víz, 1 tk só.

Keverjük össze a hozzávalókat, dolgozzuk jól össze. közepesen puha tészta legyen.

Vágjuk tojásnál kisebb darabokra. Tegyük kissé megnedvesített zsírpapír közé és így nyújtsuk kistányér nagyságúra.

Zsiradék nélkül tegyük vastag palacsintasütőbe. Közepes tűzön 2-3 percig süssük egy, egy oldalát. (12 db)

Mexikói omlett 1.

2 csípős zöldpaprika, 1 hegyes, csípős pirospaprika, 2 tk. finomra vágott vöröshagyma, 2 tk. zsír, 2 ek. tej, 6 tojás, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Tegyük a zöldpaprikát egészben serpenyőbe, lassú tűzön pirítsuk zsír nélkül. Ha a bőre mindenütt felhólyagzott, vegyük le a tűzről és vegyük ki a csutkáját.

 

Szedjük szét darabokra a paprikát. Tegyük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a zsírt, hagymát és pirítsuk pár percig. Adjuk hozzá, a tejjel felveret tojást, és a sót. Lassú tűzön süssük tovább. Ha a teteje nem sülne meg eléggé, tegyük pár percre grillbe.

Tálalás előtt szórjuk be petrezselyemmel.

Mexikói omlett 2.

Hozzávalók: 6-8 tojás, 2 ek. olívaolaj, 1 paradicsom kockára vágva, 4 ek. víz, 2 szál újhagyma karikára vágva, só, bors, 2 friss serrano paprika kockára vágva.

Elkészítés: Az olajon megpirítjuk az újhagymát és a chilit. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 5 percig főzzük. A tojást a vízzel együtt felverjük, és a paradicsomos keverékre öntjük.  Lassú tűzön megsütjük, félbevágva tálaljuk. Avokádóval, vagy avokádó pürével körítjük.