Díjazták a Wekerlei Kultúrházat

A 10. alkalommal megrendezett Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat innovációs pályázatán második díjat nyert a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár. A díjátadó ünnepségen Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat kapcsán készült kisfilm vetítését követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kultúráért felelős helyettes államtitkára Závogyán Magdolna tartott beszédet, amelyben dicsérte a művelődési házakban folyó munkát.

Rangos elismerést kapott a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár, amely a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat innovációs pályázatán második díjat nyert, a díjátadó ünnepséget a KMO Művelődési Házban tartották. A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kultúráért felelős helyettes államtitkára Závogyán Magdolna méltatta a művelődési házakban zajló eredményes munkát, és megdicsérte a közművelődésben dolgozókat.

Az Így újítunk mi! szakmai innovációs pályázatnál a zsűri olyan példaértékű gyakorlatokat díjazott, amelyek a közművelődés hagyományteremtő és hagyományőrző szerepét erősítő módszereit, formáit, folyamatait mutatták be. A fődíjat a nyírgyulai Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület SZAFI Tanoda Tündérkertje nyerte. Második díjat érdemelt ki a WekerleFeszt Művészeti Találkozó, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár rendezvénye.

A Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozaton országszerte 680 helyszínen zajlottak a programok, amelyek lebonyolításában 4000 közművelődési szakember vett részt.