Közterületi szemétszedési akció a lakótelepen

Egy tucatnyi zsák szemetet szedett össze a kispesti Fidesz a „Lássuk végre Tisztán!” elnevezésű,közterületi szemétszedési akciója során. Az Üllői út mentén tartott közterületi takarítás elsősorban figyelemkeltés és szemléletváltás céljából hívták életre, hogy láttassák, mennyi szemét veszi körül Kispest lakóit. A legnagyobb problémát az illegális zöldhulladék, a cigarettacsikkek és a kutyagumik okozzák.

Egy cseppnyi odafigyeléssel,azaz a közterületi szemetes kosarak rendeltetésszerű használatával csökkenthető lenne a panelházak lábánál heverő hulladékok mennyisége, hiszen az Üllői út mentén – ha nem is korszerű és nem is nagyszámban-,de találhatóak szemetes kosarak.

A kispesti Fidesz a „Lássuk végre Tisztán!” elnevezésűszemléletformáló közterületi szemétszedési akciója során kiderült, hogy a legnagyobb problémát még mindig a cigaretta csikkek okozzák. A lakók hiába tettek ki a panelházak kapui elé csikkgyűjtő dobozokat, sokaknak még mindig egyszerűbb eldobni azokat. Egy lakótelepen élő hölgy lapunknak elmondta, hogy sokan az erkélyeken és a konyhaablakban dohányoznak és dolguk végeztével egyszerűen még az égő csikket ledobják a zöldövezeti területekre.

Az Üllői úti kis kávézók és gyorsbüfék környékén megdöbbentő mennyiségű műanyag pohár és az italkeverő pálcika hever a bokrok aljában közel a villamos megállókhoz. Tíz méterrel beljebb a lakótelepi házak zöld övezeteiben cigarettás dobozok, italos flakonok és édességek papírjai okoznak környezetszennyezést. Az egyik lakó megjegyezte, nem is érti, hogy kerül hozzájuk ez a sok szemét, hiszen az ő házukban élők gondosan ügyelnek a tisztaságra. A szemét mellett a másik legnagyobb gond a kutyaürülék kérdése. A lakótelepek között ugyan találhatóak kutyagumi szemetesek, de a szemétszedés során egyértelművé vált, hogy azokat alig használja valaki.

A kispesti Fidesz szemléletváltásra szeretné sarkalni Kispest lakosait, hogy óvják azt a környezetet,amelyben élnek. Az akciójukat, amelyhez lakók is csatlakoztak, hamarosan más városrészeken folytatják.

FORRÁS: KISPEST.INFO